شوفي كوب
اي يا عم رايح فين مش نفسك تسجل كده وتعيش مع الناس اللي عايشه جوه دي

ماهو انتا هتسجل يعني هتسجل ولو ما سجلتش هتعرف اللي هيحصلك

واد يا حمو روح نادي المعلم بورعي وحموكشه

ما تنساش ياض تقولهم في واحد مش عاوز يسجل

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

شوفي كوب
اي يا عم رايح فين مش نفسك تسجل كده وتعيش مع الناس اللي عايشه جوه دي

ماهو انتا هتسجل يعني هتسجل ولو ما سجلتش هتعرف اللي هيحصلك

واد يا حمو روح نادي المعلم بورعي وحموكشه

ما تنساش ياض تقولهم في واحد مش عاوز يسجل
شوفي كوب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

محشي مصري مشكل

4 مشترك

اذهب الى الأسفل

محشي مصري مشكل Empty محشي مصري مشكل

مُساهمة من طرف SAGY الخميس مايو 07, 2009 9:33 pm

محشي مصري مشكل
ـــــــــــــــــــــــــــــ


المقادير:

1 كيلو باذنجان أبيض أو أسود رفيع
1 كيلو كوسة صغيرة
1/4 كيلو فلفل أخضر رومي
1/2 3 كوب أرز مصري
1 كيلو طماطم
كمية من الخضرة (بقدونس وشبت وكسبرة خضراء)
2 بصلة متوسطة
3 فصوص ثوم كبيرة
2/3 كوب زيت ذرة
ملح وفلفل أسود وبهارات وكمون
1/2 م ص زنجبيل أخضر مبشور ناعم
شوربة
ويضاف على الوجه:
ثمرتين طماطم
4 فصوص ثوم
ملعقتين كبار سمن
مكعب مرقة دجاج
التحضير:
1- تضرب الطماطم في الخلاط بعد غسلها ثم توضع في قدر على النار وتقلب من حين لآخر حتي يثقل سمكها وتجف إلى حد ما مياهها.
2- ينظف الباذنجان والكوسة بالمقوار الخاص بالمحشي بحيث يزيل قلب (بذور) الثمرة.
3- ينظف الفلفل بنزع عنقوده ثم يغسل الباذنجان والفلفل والكوسة جيدا ويتركوا ليصفوا.
4- تنظف الخضرة وتغسل وتفرم بالسكين فرما ناعما.
5- يفرم البصل والثوم.
6- يغسل الأرز جيدا ويصفى.
7- تضاف الخلطة إلى بعضها (الأرز والطماطم والبصل والثوم والخضرة والزنجبيل والتوابل والزيت) وتقلب جيدا ويراعى اعتدال مكوناتها بحيث لا يطغى اللون الأحمر على الأخضر.
8- تحشى حبات الباذنجان والفلفل والكوسة بالخلطة مع الحرص على حشو ثلثي الثمرة فقط.
9- يرص المحشي في قدر عميق واقفا أو نائما ويسقى بالشوربة الساخنة بحيث يصل مستواها لرؤوس الثمرات.
10- بعد رص المحشي تفرم المكونات الخيرة (الطماطم والثوم والسمن ومكعب المرقة) وترش على وجه المحشي ويفضل رشها قبل صب الشوربة.
ملاحظات:
1- عند نزع قلب الكوسة بالمقوار يفضل ترك الجوانب سميكة أكثر من الباذجان لأنها لا تأخذ وقتا طويلا في النضج مثل الباذنجان.
2- يمكن إضافة مكعبة مرقة على الطماطم وإذابتها قبل وضعها على الخلطة إذا كانت الشوربة خفيفة.
3- يفضل وضع أطراف الخضرة في تحت المحشي في القدر لكيلا يلتصق المحشي بالقدر.
4- يجب متابعة نضج المحشي وإذا تشرب شوربته كلها قبل تمام نضجه يضاف له القليل من الشوربة.

كل صوبعك
from (SAGY)
SAGY
SAGY

اداره شطاره
اداره شطاره

انتا ولد ولا بنت : ذكر
قولنا برجك : الحمل
الحصان
عدد المشاركات : 8
النقاط : 5696
السمعه فول الفل : 0
تاريخ التسجيل : 05/05/2009
عندك كام سنه : 34
الموقع : www.facebook.com

https://www.facebook.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

محشي مصري مشكل Empty رد: محشي مصري مشكل

مُساهمة من طرف بنوته اسكندرنيه السبت مايو 09, 2009 6:04 pm

((منور المنتدى كله ياساجى))
تسلم الايادى
avatar
بنوته اسكندرنيه

مشرفه عامه
مشرفه عامه

انتا ولد ولا بنت : انثى
قولنا برجك : الحمل
الكلب
عدد المشاركات : 250
النقاط : 6196
السمعه فول الفل : 0
تاريخ التسجيل : 05/05/2009
عندك كام سنه : 30

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

محشي مصري مشكل Empty رد: محشي مصري مشكل

مُساهمة من طرف F______o______X الأحد مايو 10, 2009 9:20 am

ماحشي يا بن الهبلة lol!
F______o______X
F______o______X

مدير منحرف
مدير منحرف

انتا ولد ولا بنت : ذكر
عدد المشاركات : 79
النقاط : 5814
السمعه فول الفل : -3
تاريخ التسجيل : 05/05/2009

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

محشي مصري مشكل Empty رد: محشي مصري مشكل

مُساهمة من طرف SHADY الأحد مايو 17, 2009 5:51 pm


يا مجوعنى يا مجوعنى

تسلم ايدك
avatar
SHADY

شخصيه هامه اوعي حد يزعله
شخصيه هامه اوعي حد يزعله

انتا ولد ولا بنت : ذكر
قولنا برجك : الجوزاء
الحصان
عدد المشاركات : 12
النقاط : 5682
السمعه فول الفل : 0
تاريخ التسجيل : 17/05/2009
عندك كام سنه : 34

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى